ÖTÖDIK NAP

 2011.05.05. 09:34

Helló megint,

ez leírhatatlan, hogy milyen rossz.Remeg a kezem, és mintha minden inam egyszerre feszülne meg, húzodnának az izmaim.Már ha lennének izmaim,de ami a helyükön van:)

Tegnap ezt az oldalt olvasgattam:

http://quitsmoking.about.com/

és ezt is:

http://whyquit.com/whyquit/A_Symptoms.html

Elég hasznosak szerintem, rengeteg infóval.Mindkettő angol nyelvű.Vannak persze magyar nyelvű oldalak is, pl.:

http://dohanyzas.lap.hu/

http://www.oefi.hu/color/hatas4.htm

fiatalabbaknak: http://www.cikiacigi.hu/ (itt még játék is van...)

Vannak oldalak, amiktől óva intek mindenkit.Általában ilyen ígéretekkel:

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról azonnal, elvonási tünetek és gyógyszerek nélkül?

A válasz egyszerű:sehogy.Legalábbis,ami az elvonási tüneteket illeti.

Ez olyan üres ígéret, mint a "hogyan keress sok pénzt gyorsan és könnyen, kisujjad mozdítása nélkül". (Meg kell rendelni egy terméket, szuper titkos módszert, szolgáltatást, hipnotikus halandzsát max. placebó hatással...rézdrót módszer és a többi áltudományos boszorkányság - elnézést, ha valaki lelkébe gázoltam, nekem ez a véleményem.)

A "whyquit"-en olvastam, hogy a cikk írója 30 évig dohányzott és 6 hét után már elmúltak az erős elvonási tünetek.Ez biztató.Akkor június végén már teljes szabadsággal nyaralhatok.Rájöttem arra is, hogy mit rontottam el tavaly,amikor 10 napig bírtam. A rágó volt az oka- nikotinos, amit harmadik nap elkezdtem használni.72 óra kell, hogy a nagyon erős fizikai tünetek elmúljanak- ha nikotint veszek magamhoz bármilyen formában, akkor ezt kezdhetem elölről,ill.amíg nem ürült ki a szervezetemből,addig nem is tud elmúlni a kezdeti frász.Ez volt a gond, meg az is, hogy kifogásokat gyártottam magamnak.

Úgyhogy tegnap, amikor elfogyott a rágóm, nem vettem újra.Most már úgy látom,hogy a rágó csak meghosszabbítja a szenvedést.Így elkezdődhetett a 72 óra,ami után elvileg már nem lesz ennyire húzós.Menni fog.Vasárnapra már egész "okés" leszek és könnyebb lesz.

Még egy érdekes dolgot olvastam- ha az ember azt álmodja,hogy dohányzik, annak oka  leginkább, hogy a tüdő tisztul és a lerakódott nikotin és egyéb kemikália szabadul fel alvás közben.Ez nem igazán "sóvárgás", hanem örülhetünk, hogy végre tisztul a tüdőnk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dohanyo.blog.hu/api/trackback/id/tr602879082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása